Portal de știri
Societate

Europenii au aruncat în medie 127 de kilograme de mâncare în 2020 (Eurostat)

În 2020, primul an al pandemiei de COVID-19, aproximativ 127 kilograme de alimente per locuitor au fost risipite în Uniunea Europeană, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Gospodăriile au generat 55% din deşeurile alimentare, reprezentând 70 kg per locuitor. Restul de 45% au fost deşeuri generate în lanţul de aprovizionare cu alimente, potrivit datelor Eurostat, preluate de Agerpres.

Este prima monitorizare la nivelul UE a deşeurilor alimentare publicată de Eurostat. România, Belgia, Malta și Letonia nu au furnizat date pentru întocmirea acestui raport, mai precizează Eurostat.

Combaterea risipei alimentare de către consumatori rămâne o provocare atât în UE, cât şi la nivel global. Nivelul deşeurilor alimentare generate de gospodării este de aproape două ori faţă de cantitatea de deşeuri alimentare provenite din sectoarele producerii şi a fabricării produselor alimentare şi băuturilor (14 kg şi 23 kg per locuitor; respectiv 11% şi 18%). În aceste sectoare există strategii pentru reducerea deşeurilor alimentare. Restaurantele şi serviciile alimentare sunt responsabile pentru 12 kg de deşeuri alimentare per persoană, (9%), în timp ce vânzările cu amănuntul şi alte reţelele de distribuţie a alimentelor au cel mai redus nivel de deşeuri alimentare (9 kg; 7%); dar impactul restricţiilor din pandemie asupra acestor sectoare încă sunt analizate.

Related posts

Wizz Air suspendă toate rutele dintre Republica Moldova și Italia, până pe 31 iulie

Albasat

Turcii au ieșit în stradă împotriva lui Erdogan la Istanbul și Ankara, după ce lira s-a prăbușit. „Averea ta e furată de la noi”

Albasat

Coronavirus: Un medic din patru din Marea Britanie se află în autoizolare sau este bolnav

Albasat

Leave a Comment