Cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” va avea un nou logo: harta Republicii Moldova înconjurată de un cerc ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor pentru a dezvolta economia statului. Expoziția se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, la Moldexpo. Sunt invitate și companii din România care au investit în Republica Moldova, transmite IPN.
Președintele Camerei de Comerț şi Industrie, Sergiu Harea, a menționat într-o conferință de presă că această expoziție are menirea să susțină și să promoveze producătorul autohton, să arate care sunt tendințele în activitatea companiilor autohtone. „În acest an, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a venit cu un concept nou. Veți avea multe noi surprize în ceea ce ține și stilistica organizării evenimentului, dar și multe noutăți în ceea ce ține însăși desfășurarea activităților expoziționale”, a adăugat Sergiu Harea.
Vasile Şarban, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a menționat că nu este suficient să producem calitativ, mult, gustos, este nevoie să ne putem și promova. De aceea, ministerul va fi în continuare un promotor al acestei expoziții și va îndemna antreprenorii, procesatorii, agricultorii să participe la eveniment. „Noi, împreună cu producătorul, cu mediul asociativ, cu CCI, care este un partener important în această verigă, trebuie să-i orientăm pe toți actorii din acest lanț valoric ca ei să meargă într-un pas, să meargă în atingerea unui scop”. „Pe partea de politici, noi vom continua să oferim subvenții pentru producătorii agricoli și procesatorii agricoli, ca ei să-și poată diversifica gama de producție”, a menționat secretarul de stat.
Expoziția va fi amplasată pe o suprafață expozițională de trei mii de metri pătrați. Organizatorii își propun să adune 450 de companii participante și peste 60 de mii de vizitatori. În anul 2024, expoziția va fi amplasată sectorial, în funcție de profilul de activitate. În pavilionul întâi vor fi întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, cu produse alimentare și băuturi, expoziții colective de mărfuri agroalimentare ale raioanelor republicii. În pavilionul numărul doi vor fi întreprinderi industriale, cu bunuri de larg consum, asociații financiare și de comerț, turism. În pavilionul trei vor fi companii vinicole cu un concept tematic „Orașul vinificatorilor”. În zona expozițională deschisă vor fi expuse corturi pentru comerț cu produse agricole.
Companiile interesate de participarea la expoziție pot depune solicitările începând de astăzi până pe 15 ianuarie, la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a CCI a Republicii Moldova.
- Colaborare internațională la Nisporeni: Ședință de lucru între IGP și experții Poliției Suedeze
- Primul caz de gripă în acest sezon
- Tik Tok ar putea fi închis, dacă prezintă pericol pentru securitatea statului, Igor Grosu
- Chișinăul va cere revizuirea refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc
- Ministrul Popșoi a discutat cu omologul său israelian despre uciderea rabinului Zvi Kogan