ALBASAT
Nisporeni Societate

FC „Sporting Trestieni” are o nouă denumire și va juca la Nisporeni

Pe 26/27 august începe un nou sezon în Liga 1 – fosta Divizia A, al doilea eșalon valoric al fotbalului moldovenesc. În afară de noul regulament, conform căruia cele 12 echipe participante vor fi împărțite în două grupe, în campionat au intervenit și alte modificări.

Astfel, „Sporting Trestieni” va purta în noul sezon denumirea „Speranis” și va găzdui adversarii la stadionul orășenesc din Nisporeni, care a fost recent dat în exploatare.

Totodată, clubul „Sucleia” migrează din Ceadîr-Lunga în Ternovca, unde își va găzdui adversarii „Dinamo-Auto Tiraspol”, iar clubul „Olimp” va evolua la stadionul orășenesc din Comrat, care, la fel, a fost dat în exploatare recent. Nou promovata Ligii 1, FC „Văsieni”, va găzdui meciurile de pe teren propriu la Suruceni, unde planifică să evolueze „Dacia Buiucani” în Super Liga.

În context, amintim că, în primăvara acestui an stadionul din Nisporeni a fost dat în exploatare. Arena are o capacitate de 5200 de locuri. Mai mult de jumătate dintre ele sunt acoperite. Stadionul se află în administrarea Consiliului raional din localitate. Complexul sportiv dispune de o parcare pentru câteva sute de automobile, o sală de sport și un hotel modern. Stadionul are șanse mari să fie omologat de UEFA pentru meciuri internaționale.

După darea în exploatare, stadionul din Nisporeni a găzduit evenimente fotbalistice majore precum Cupa Moldovei Moldtelecom, meciul fiind câștigat de Sheriff, și Finala Cupei Moldovei la fotbal feminin, câștigătoare devenind echipa „Agarist” din Anenii Noi.

Related posts

Cursul valutar oficial la 08.08.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Se reinstituie măsura carantinei la intrarea pe teritoriul României

Albasat

Începe a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa I

Albasat

Leave a Comment