Portal de știri
Societate

Femeie șantajată cu 2 milioane de euro. O amenințau și cu moartea fiicei

O femeie a fost amenințată, inclusiv cu moartea fiicei sale minore, de mai mulți indivizi care pretindeau de la ea două milioane de euro. Potrivit poliției, coordonatorul grupării infracționale are 53 de ani și este prieten de familie al femeii șantajate, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că bănuitul de 53 de ani a racolat alți doi bărbați – toți trei fiind din municipiul Chișinău, judecați pentru furturi și escrocherii. Aceștia îi expediau femeii mesaje telefonice sau scrise. Cele scrise erau aruncate în curtea casei sau lăsate pe mormântul soțului victimei, decedat în 2014. Mesajele conțineau amenințări cu moartea victimei, prin declanșarea unei grenade sau prin strangulare, precum și amenințări cu moartea fiicei care se află în afara țării.

Cei trei s-au asigurat ca femeia să nu afle că unul dintre ei este chiar prietenul de familie al acesteia, iar în comunicarea cu ea au inventat și un motiv pentru care pretindeau suma de bani. Autorul mesajelor comunica în numele liderului grupării faptul că acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare pentru o infracțiune comisă împreună cu soțul decedat și că acum ea trebuie sa ii întoarcă partea sa din venitul ilicit.

Direcția investigații criminalitate organizată și procurorii i-au reținut pe doi dintre bănuiți, iar al treilea bărbat este cercetat în libertate.

Related posts

Natalia Gavrilița: Trebuie să avem un nou contract social, vom construi un stat care ajută

Albasat

Un polițist a murit într-un accident produs în apropierea satului Bulboaca

Albasat

Peste 6000 de angajați ai IGP vor va asigura buna-desfășurare a alegerilor de duminică

Albasat

Leave a Comment