Societate

Femeile ocupă doar 31% din locurile de muncă din sectorul TIC

În Republica Moldova, în sectorul Tehnologiei Informației și Comunicației (TIC), femeile sunt subreprezentate. Acestea ocupă doar 31% din locurile de muncă din sector și doar 19% din profesiile digitale. Totodată, femeilor le revin locuri de muncă cu un nivel mai scăzut de calificare și de remunerare, transmite IPN.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, decalajul salarial dintre femei și bărbați în sectorul TIC este cel mai înalt din economia națională și a ajuns în 2017 la 33%.

Datele BNS arată că în sectorul Tehnologiei Informației și Comunicației activează 3,6% din numărul total de salariați din țară, ceea ce reprezintă 25,7 mii persoane. Din zece salariați din sectorul TIC, jumătate activează în tehnologia informației, doi în comunicații electronice, iar trei în poștă și curierat, comerț, servicii și industrie TIC.

Potrivit datelor, din zece persoane ocupate în sectorul TIC, cei mai mulți – 61% – au vârsta de până la 35 de ani. 24% au vârsta cuprinsă între 36 și 50 de ani, iar 15% au peste 51 de ani. Totodată, cele mai multe persoane angajate în domeniu au studii superioare.

Related posts

Найдена несовершеннолетняя, потерявшаяся в лесу в Шолдэнешть

Albasat

LIVE: Informații de ultimă oră privind controlul infecției prin COVID-19 în RM

Albasat

Майя Санду о государственной охране президента

Albasat

Leave a Comment