Societate

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, reținut

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut vineri, 10 ianuarie, pentru 72 de ore.

Solicitat de IPN, comunicatorul Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a declarat că fostul conducător al PA este suspectat de abuz în serviciu și fals în acte publice.

Pe 10 ianuarie s-au încheiat controalele dispuse acum o lună la Procuratura Anticorupție și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în baza ordinului procurorului general. Odată cu începerea verificărilor la procuraturile specializate, conducătorul PA a fost suspendat din funcție. Deși a contestat dispoziția procurorului general, recursul lui Morari a fost respins de instanță.

Anterior, Viorel Morari declara că procurorul general nu era în drept să îl delege într-o altă procuratură în momentul desfășurării controlului asupra Procuraturii Anticorupție. Totodată, Viorel Morari nu excludea că în spatele deciziei lui Alexandr Stoianoglo de a-l înlătura temporar de la conducerea PA ar fi stat anularea de către el a ordonanței de neîncepere a urmării penale a finanțării Partidului Socialiștilor.

Related posts

China oferă Moldovei asistență pentru instituțiile medicale

Albasat

Увеличен возрастной предел для участия в Программе „Первый дом” и уменьшен начальный взнос

Albasat

Cursul valutar oficial la 26.03.2020

Albasat

Leave a Comment