Daca vrei să slăbești și să renunți la unt sau margarina, îți recomandăm să îl înlocuiești cu acest fruct sănătos.
Avocado are mai puțin colesterol ca untul și conține acizi grași, vitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu și sodiu.
Rețetă – Pune pulpa unui avocado copt în blender și fă o pastă moale. Gata! Întinde-l pe pâine prăjită și presară paprika sare sau orice mirodenie preferată. Îl poți consuma alături de o salată de roșii.
Beneficiile avocado-ului
Avocado era cunoscut de azteci, care îi spuneau aoacatl. Descoperit mai tărziu de către restul lumii, avocado a devenit preferatul nutriționiștilor, care are o mulțime de beneficii: acest fruct, utilizat în salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar și la obținerea uleiului pentru gătit, a produselor cosmetice și a săpunurilor naturale, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.