ALBASAT
Nisporeni

Grație suportului Uniunii Europene, peste 400 de elevi de la gimnaziul Ștefan cel Mare din Nisporeni învăța într-un liceu modernizat

Gimnaziul Ştefan cel Mare din oraşul Nisporeni a suportat în ultimii ani mai multe schimbări, lucru ce a dus la îmbunătăţirea condiţiilor de activitate a elevilor şi profesorilor. Astfel, elevii îşi pot duce activităţile curriculare şi extracurriculare, mai uşor, într-o atmosferă plăcută şi într-un mediu mult mai cald, comparativ cu anii trecuţi.

De datoria morală a oricărui conducător, a oricărei instituţii, este ca permanent să tindem să îmbunătăţim condiţiile de muncă şi de activitate a elevilor, dar şi a cadrelor didactice. De-a lungul anilor în care activez, în calitate de manager şcolar, am făcut investiţii destul de semnificative, ceea ce ţine de îmbunătăţirea infrastructurii, ceea ce ţine de îmbunătăţirea bazei materiale.” a menționat Eugenia Negru, directoarea Gimnaziului Ştefan Cel Mare din oraşul Nisporeni.

Profesorii mărturisesc că sunt satisfăcuţi de condiţiile de lucru, doar că nu toţi copiii înţeleg necesitatea acestora, iar din această cauză, sunt provocate daune materiale. Aceştia mulţumesc administraţiei instituţiei, pentru efortul depus în dezvoltarea gimnaziului şi menţionează că fără sârguinţa acestora, nimic nu ar fi posibil.

 „În măsura posibilităţilor, chiar şi direcţia, şi noi, contribuim ca să aducem la termenii cei mai buni. Vedem că şi copiii sunt satisfăcuţi de ceea ce facem. Mergem  înainte!” a spus Petru Caragia, profesor de educaţie fizică.

„Este o instituţie dotată cu tot ce este necesar, pentru ca elevii şi profesorii să poată petrece ore moderne, folosind diferite tehnologii, pentru ca mai uşor să ajungă la mintea şi înţelegerea elevului. Din condiţii materiale, sunt toate. Ceea ce trebuie de schimbat este atitudinea copiilor faţă de profesori, faţă de şcoală şi faţă de vocaţia lor de a fi copii şi elevi în această instituţie.” a spus Petru Ciobanu, profesor de istorie și religie.

Directoarea Gimnaziului afirmă că în ultimii ani s-au produs schimbări importante, unul dintre cele mai importante fiind considerat termoizolarea blocurilor şcolare şi construcţia unui bloc sanitar în interiorul instituţiei, lucru ce nu a fost posibil până nu demult.

Începând cu anul 2015, am iniţiat un proiect, pe care l-am finalizat în vara anului 2020, ceea ce ţine de termoizolarea exterioară a încăperilor. A fost un proiect de peste 2 milioane de lei. Cel mai nou proiect pe care l-am finalizat în 2020, ţine de asigurarea condiţiilor de activitate a elevilor şi a corpului didactic, în instituţia noastră, am reuşit să ducem la bun sfârşit finalizarea unui bloc sanitar, cu ieşire din interior. În acest sens, încercăm să protejăm viaţa şi sănătatea copiilor. ” a mai adăugat Eugenia Negru, directoarea Gimnaziului Ştefan Cel Mare din oraşul Nisporeni.

Datorită suportului din partea Uniunii Europene, dar şi cu forţele proprii, Gimnaziul Ştefan cel Mare a reuşit să se schimbe în ultimii 8 ani. Astfel, acesta a fost îngrădit cu gard nou, au fost construite două terenuri sportiv moderne, după standarte europene, au fost schimbate uşile şi ferestrele exterioare, a fost termoizolată încăperea, a fost pus pavaj şi a fost schimbat acoperişul. Administraţia instituţiei continuă să muncească pentru o şcoală mai bună şi subliniază că nu se opresc aici şi vor merge mai departe.

Related posts

UE-GIZ: “Promovarea valorilor și a proiectelor europene”

Albasat

Ansamblul „Răzeșii” și ” Doina Codrilor” din Vărzărești, Nisporeni, au pregătit un concert online de sărbătorile Pascale

Albasat

Ziua Independenței, marcată la Nisporeni printr-un șir de acțiuni de sărbătoare

Albasat