ALBASAT
Actualitate Societate

Igor Trofimov, eliberat din funcția de secretar de stat la MAI

Igor Trofimov a fost eliberat din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern, la propunerea ministrului Adrian Efros, transmite IPN.

Ministrul de interne a precizat că eliberarea din funcția de secretar de stat se propune în baza cererii de demisie. Igor Trofimov nu va mai executa funcția în cadrul MAI din 6 septembrie.

Acum două zile, ministrul Efros a declarat în cadrul unei conferințe de presă că demisia secretarului de stat urmează să fie propusă ca urmare a anchetei interne de serviciu și administrative care a fost desfășurată după incidentul tragic de la Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, nouă angajați din cadrul Poliției de Frontieră, dar și șeful Inspectoratului, Rosian Vasiloi, au fost sancționați disciplinar. Patru dintre ei au fost concediați.

Incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău s-a produs pe 30 iunie 2023. Atunci, un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare au murit împușcați de către un cetățean al Tadjikistanului căruia i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. El a zburat la Chișinău prin Turcia. În timpul însoțirii sale pentru a fi returnat, agresorul l-a imobilizat cu o lovitură pe polițistul de frontieră, i-a sustras arma și a deschis focul. Individul a fost rănit în timpul asaltului, iar peste câteva zile a murit la spital. Cadavrul a fost repatriat în Tadjikistan de către rude.

Related posts

Atenție la posibile escrocherii legate de efectuarea unor curse charter

Albasat

Harta exporturilor s-a extins în sezonul agricol 2021-2022 de la 18 la aproape 30 de țări

AlbasatTV, Nisporeni

Rezultatele atinse în zonele rurale cu suportul UE – parte a unei campanii de informare

Albasat

Leave a Comment