ALBASAT
Societate

În timp ce Europa revine la viață, țara care a ignorat pandemia e lovită din plin: ”E un război!” Bilanțul anunțat

Belarus a rămas singura țară din Europa unde oamenii se pot aduna laolaltă în public, indiferent de număr. În acest context, în ciuda pandemiei de COVID-19, peste 1.000 de suporteri au fost prezenți la derby-ul FC Minsk – Dinamo Minsk, câștigat de gazde cu scorul de 3-2.

Patru membri ai unui club din Belarus, infectați cu coronavirus

Mai mult, președintele țării, Alexander Lukashenko, a catalogat criza provocată de coronavirus drept o ”psihoză” și a îndemnat populația să ”se trateze cu vodcă.

Liderul de la Minsk a insistat că panica e mai periculoasă decât COVID-19, că închiderea granițelor este ”o prostie” și le-a cerut cetățenilor să meargă la muncă.

Din nefericire, lipsa măsurilor de prevenție își arată efectele. Astfel, doi jucători și doi antrenori de la clubul Torpedo-BelAZ Zhodino, aflat pe locul trei în prima ligă, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit presei de la Minsk.

Portarul Vladimir Bush și mijlocașul Mikhail Afanasyev s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar antrenorul principal a descris situația drept ”un război”, pentru că formația sa trebuie să câștige fără să mai piardă din jucători.

Un antrenor secund e la spital, în stare gravă

Sergei Zenevic, unul dintre antrenorii secunzi, a fost și el infectat și se află într-o stare proastă, la spital, conform jurnaliștilor din Belarus.

În plus, alți doi fotbaliști de la echipa din orașul Zhodino, situat la 50 de kilometri de capitală, sunt suspecți de coronavirus: mijlocașul Andrejs Hčaturjan și fundașul Maksims Bordačovs.

Fără toți acești jucători, Torpedo-BelAZ Zhodino a jucat joi seara, 21 mai, în deplasare cu Neman Grodno și a pierdut, scor 1-3. În ciuda înfrângerii, gruparea din Zhodino rămâne pe poziția a doua, cu 18 puncte acumulate în primele zece etape.

În urmă cu o săptămână, Federația de la Minsk a anulat două partide, programate pe 15 și 16 mai, din cauza suspiciunilor că mai mulți jucători ar suferi de COVID-19.

  • Până pe 22 mai, în Belarus au fost raportate 34.303 de infectări cu coronavirus932 doar în ultimele 24 de ore. 190 de persoane au murit din cauza virusului, iar experții avertizează că lucrurile ar putea degenera, mai ales din cauza faptului că autoritățile au sfidat pandemia.

Related posts

Situația cerealelor din grupa a doua este și mai gravă, deputat

Albasat

Igor Grosu: După 26 august Parlamentul se va convoca în ședință extraordinară

Albasat

Au fost desemnați câștigătorii premiilor ONU pentru drepturile omului

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment