Etichetele produselor alimentare vor conține mai multe informații pentru consumatori, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul angajamentelor asumate de Republica Moldova în baza Acordului de Asociere cu UE
Coraportul pentru un proiect de modificare a legislației a fost aprobat, astăzi, la ședința Comisiei politică externă și integrare europeană.
Astfel, etichetele produselor vor conține, în mod obligatoriu, informații despre prezența alergenilor, precum și despre prezența sau absența glutenului în alimente.
Autorii inițiativei mai propun ca produsele din carne, carnea de pasăre, de porc, precum și ouăle de consum să fie etichetate cu mențiunea „Hrănit fără organisme modificate genetic” sau „Hrănit fără OMG”.
Proiectul de lege va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.
- Colaborare internațională la Nisporeni: Ședință de lucru între IGP și experții Poliției Suedeze
- Primul caz de gripă în acest sezon
- Tik Tok ar putea fi închis, dacă prezintă pericol pentru securitatea statului, Igor Grosu
- Chișinăul va cere revizuirea refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc
- Ministrul Popșoi a discutat cu omologul său israelian despre uciderea rabinului Zvi Kogan