ALBASAT
Societate

Instanța a respins cererea CEC privind excluderea lui Vitalie Balinschi din cursa electorală

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a-l exclude pe candidatul Partidului Politic „Șor” Vitalie Balinschi din cursa electorală din Hâncești, unde, la 15 martie vor fi organizate alegeri noi parlamentare, transmite IPN cu referire la un comunicat al formațiunii. .

Partidului Șor salută hotărârea Curții de Apel Chișinău și susține că aceasta demonstrează „că Vitalie Balinschi și Partidul Politic Șor au organizat o campanie electorală corectă și onestă la Hâncești”. „Sperăm că decizia de astăzi este un indicator al faptului că justiția din Republica Moldova refuză să îndeplinească comenzile politice ale lui Igor Dodon și socialiștilor”, menționează comunicatul.

În același timp, Partidul Politic Șor cere CEC și altor structuri ale statului „să înceteze presiunile politice asupra Partidului și a candidatului său”.

La sfârșitul săptămânii trecute, CEC a cerut Curții de Apel Chișinău anularea
înregistrării candidatului Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr.38 Hâncești. Președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat atunci, într-un briefing de presă, că motivul care a stat la baza acestei acțiuni a fost nerespectarea legislației electorale de către concurentul electoral menționat și folosirea de către acesta a fondurilor financiare și materialelor nedeclarate.

În dimineața zilei de marți, 10 martie, mai multe persoane s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău pentru a cere „o hotărâre corectă” pe marginea dosarului lui Vitalie Balinschi. Acțiunea a fost însă la un moment dat suspendată de către organizatori având în vedere „situația nefavorabilă privind COVID-19”.

Related posts

Țara care a devenit cea mai sigură din lume! Într-o lună, cazurile au scăzut de la 460 la 16! S-a dat drumul la sport

Albasat

Cursul valutar oficial la 13.02.2021

Albasat

Director nou la întreprinderea municipală Spații Verzi

Albasat

Leave a Comment