ALBASAT
Actualitate Societate

La Bălți a avut loc un târg de caritate prilejuit de Ziua Internațională a Migranților

Paisprezece agenți economici, investitori cu capital străin care activează în partea de nord a Republicii Moldova au venit la un târg de caritate desfășurat la Bălți cu daruri, bucate tradiționale și alte surprize pentru comunitatea de migranți vulnerabili. Vizitatorii târgului s-au bucurat, de asemenea, de o serie de activități culturale, sportive și de divertisment, inclusiv de activități pentru sănătate mintală și o expoziție foto itinerantă Târgul de caritate a fost organizat de Direcția Regională Nord a Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne (IGM), cu participarea Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova (OIM Moldova), în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Migranților, transmite IPN.

Șeful IGM, Mihail Vodă, a declarat că străinii care s-au stabilit cu traiul în Moldova, istoriile lor frumoase de viață pe care le scriu împreună cu cetățenii Republicii Moldova sunt cele mai veridice dovezi că migrația poate să fie valorificată ca o resursă de dezvoltare a comunității.

Șeful misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback, a spus că dezvoltarea socio-economică a unei țări este, de asemenea, ghidată de solidaritatea în cadrul comunităților locale. „Inițiativa organizată de Inspectoratul General pentru Migrație, reprezintă un exemplu excelent al susținerii reciproce între moldoveni, migranți și refugiați. OIM este onorată să ia parte la această inițiativă în cadrul sărbătoririi Zilei Internaționale a Migranților. Vedem cum moldovenii ajută migranții și refugiații. În expoziția foto organizată aici de OIM puteți vedea, de asemenea, chipurile migranților și refugiaților care ajută moldovenii și alți migranți și refugiați. Dezvoltarea socială și economică a comunităților locale trece printr-o comunitate unită și integrată. Iar OIM va continua să lucreze în comun cu IGM, autoritățile moldovenești și comunitățile locale pentru a încuraja solidaritatea și sprijinul reciproc între migranții, refugiații și moldovenii din întreaga țară pentru un prezent și un viitor sigur și prosper al țării!, a spus el.


Începând cu anul 2000, comunitatea mondială celebrează pe 18 decembrie sărbătoarea instituită de ONU – Ziua Internațională a Migranților. Republica Moldova fa ratificat Carta Organizației Internaționale pentru Migrație în anul 2003.

Related posts

Vlad Batrîncea: Blocul ACUM mizează pe Candu și Șor pentru demiterea Guvernului

Albasat

Ambasada României anunță anularea programărilor pentru prestarea de servicii consulare

Albasat

Meteorologii explică motivul vizibilității reduse din ultimele zile

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment