ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

LIVE Urmăriți în direct Ședința Extraordinară a Consiliului Raional Nisporeni: Dezbateri și Hotărâri Cheie

Pe ordinea de zi se regăsesc subiecte importante pentru comunitatea locală, printre care alocarea mijloacelor financiare pentru instituțiile de învățământ, organizarea și desfășurarea incorporării cetățenilor în Forțele Armate ale Republicii Moldova în toamna anului 2023, aprobarea listei beneficiarilor de locuințe sociale și chestiuni privind acordarea de ajutoare materiale.

Unul dintre subiectele majore discutate în cadrul ședinței este alocarea mijloacelor financiare din componența raională instituțiilor de învățământ pentru anul 2023. Consilierii raionali  vor analiza și decide asupra modului în care resursele financiare vor fi direcționate către școlile și liceele din Nisporeni, asigurând astfel condiții optime de învățare pentru elevi și susținând dezvoltarea sistemului de învățământ local.

Un alt subiect important este organizarea și desfășurarea incorporării cetățenilor în Forțele Armate ale Republicii Moldova în toamna anului 2023. Această temă reprezintă un pas esențial în pregătirea tinerilor pentru serviciul militar și în asigurarea securității naționale. Consiliul Raional Nisporeni va analiza modalitățile prin care poate sprijini procesul de încorporare, asigurând resursele necesare și facilitând colaborarea cu autoritățile militare.

Pe ordinea de zi se află și aprobarea listei beneficiarilor de locuințe sociale. Acest aspect vizează acordarea unui sprijin adecvat categoriilor vulnerabile din comunitatea locală, asigurându-le un adăpost decent și condiții de trai adecvate. Consiliul Raional va examina criteriile de selecție și va decide asupra acordării acestor locuințe sociale în funcție de necesitățile identificate.

De asemenea, în cadrul ședinței se vor discuta și chestiuni privind acordarea de ajutoare materiale. Acest aspect are scopul de a oferi sprijin și asistență persoanelor aflate în dificultate sau care se confruntă cu situații de urgență. Consiliul Raional va analiza cererile și va decide asupra acordării acestor ajutoare materiale în conformitate cu nevoile și posibilitățile financiare ale raionului Nisporeni.

Related posts

Igor Dodon propune ca alegerile prezidențiale să aibă loc pe 1 noiembrie

Albasat

Va fi creat primul parc arheologic local din Republica Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Medici: Costul tratării unui pacient în terapie intensivă ajunge la 300 de mii de lei

Albasat

Leave a Comment