Portal de știri
Societate

Lucrările de deratizare au început în sectorul Ciocana și continuă la Botanica

Săptămâna trecută, Direcția generală locativ-comunală și amenajare din capitală a început lucrările de dezinfecție și deratizare în subsoluri și camere de acumulare a deșeurilor. S-a intervenit în 137 de blocuri de locuit din sectorul Ciocana, pe o suprafață de circa  80 de mii de metri pătrați. Săptămâna curentă, sunt planificate lucrări în 264 de blocuri locative din sectorul Botanica, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat că, potrivit bugetului aprobat pentru anul 2022, Direcției i-au fost alocați trei milioane de lei pentru executarea lucrărilor de dezinfecție și deratizare în subsolurile și camerele de acumulare a deșeurilor din blocurile de locuit.

Odată cu aprobarea bugetului, la începutul lunii februarie a fost lansată procedura de licitație. La mijlocul lunii martie, a avut loc procedura de achiziție, însă până la începutul lunii iulie au fost depuse mai multe contestații, au avut loc examinări, iar recent Direcția a obținut câștig de cauză.

Ion Burdiumov a menționat că, din cauza contestațiilor depuse de unii agenți economici, lucrările au început din 4 iulie. Astăzi urmează să fie publicat graficul lucrărilor din municipiul Chișinău – data și adresele unde se va interveni cu lucrări de dezinfecție și deratizare. Totodată, se va interveni și la solicitarea locatarilor.

Related posts

LIVE: Viorica Dumbrăveanu prezintă informațiile actualizate privind infecția prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național

Albasat

Dietă de Ducesă. Ce mănâncă Kate Middleton în fiecare zi pentru a se menține în formă

Albasat

135 de persoane cu COVID-19 se tratează la domiciliu

Albasat

Leave a Comment