ALBASAT
Actualitate Societate

Mai multe obligații pentru administratorii de taxi

Administratorii mașinilor de taxi vor fi obligați să informeze călătorii despre disponibilitatea unor servicii auxiliare, precum ar fi scaunul pentru copii sau transferul animalelor de companie. Vor fi obligați să informeze și despre tarifele aferente utilizării acestor servicii suplimentare. Proiectele se conțin într-un proiect de lege votat de Parlament în primă lectură, transmite IPN.

Autorii proiectului de lege propun ca toți deținătorii de platforme și aplicații de comenzi de taxi să fie înregistrați juridic pe teritoriul Republicii Moldova, iar sistemele să fie utilizate doar prin intermediul operatorilor de transport care prestează servicii în sistem de taxi.

De asemenea, în scopul monitorizării celor care prestează astfel de servicii, deținătorii de platforme vor prezenta trimestrial Agenției Naționale pentru Transport Auto lista vehiculelor și a tuturor șoferilor care operează curse în regim de taxi.

Autorii inițiativei legislative mai propun eliminarea obligativității ca șoferii să dețină fizic certificatul de competențe profesionale, iar acesta să fie verificat digital, așa cum se întâmplă în cazul permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare. Totodată, se propune ca termenul de valabilitate a certificatului de competențe profesionale să fie extins de la trei la cinci ani.

Proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua.

Related posts

Bărbat accidentat de tren în timp ce traversa calea ferată vorbind la telefon

Albasat

Spectacolul “Sânziana şi Pepelea”, prezentat la Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Energocom va procura 10 milioane de metri cubi de gaze și le va stoca în România

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment