Portal de știri
Sanatate

MAI vine cu recomandări pentru cetățeni în cazul deconectărilor de la energia electrică

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a elaborat un ghid cu recomandări în cazul deconectărilor de la energia electrică.

Potrivit MAI, recomandările formulate pot fi aplicate în cazurile în care cetățenii se află în călătorie, la volan, în clădiri sau în stradă.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să evite folosirea ascensoarelor, să utilizeze telefonia mobilă doar la strictă necesitate, să scoată dispozitivele electrice din priză și să evite utilizarea focului deschis în calitate de sursă de iluminare pentru a evita incendiile.

Totodată, șoferilor li se recomandă să adapteze viteza de deplasare a vehiculului la condițiile de trafic și să fie atenți la drum, întrucât pietonii sunt greu de observat.

De asemenea, persoanele sunt îndemnate să traverseze carosabilul numai la trecerile pentru pietoni, cu o lanternă conectată și după o asigurare temeinică.

La fel, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor care intră și ies din țară să se informeze din timp despre situația din punctele de trecere a frontierei pentru a exclude formarea ambuteiajelor la posturi și creșterea timpilor de așteptare. Aceștia pot apela la 022 259 717 – Linia Verde a Poliției de Frontieră, care este funcțională non-stop.

MAI a anunțat că toate subdiviziunile au fost mobilizate pentru acordarea suportului fiecărui cetățean. În caz de necesitate, persoanele sunt îndemnate să apeleze numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist, carabinier sau pompier.

Related posts

Medicul Silvia Ibriciuc, despre evoluția COVID-19 în Nisporeni și consecințele în urma infectării

AlbasatTV, Nisporeni

Anunț important al Spitalului Raional Nisporeni în legătură cu vaccinarea antirabică a vulpilor

AlbasatTV, Nisporeni

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment