ALBASAT
Societate

Maia Sandu, despre lipsa unui candidat unic pentru prezidențiale: Să nu facem panică

„Partidul Acțiune și Solidaritate spune că în viitor își va alege mult mai bine membrii de partid care vor munci mai mult în folosul formațiunii”. Declarația președintei PAS Maia Sandu a fost făcută în contextul în care candidatul independent Grigore Cobzac ar fi mințit partidul că nu va candida la alegerile pentru circumscripția din Hâncești, pe când încă era membru al formațiunii.

„Noi am depus efort pentru o a sprijini pe Olesea Stamate în calitate de candidat, iar domnul Cobzac pe care noi l-am sprijinit în alegerile anterioare a ales să ne mintă. Înainte ca Olesea Stamate să-și spună acordul pentru a fi candidata PAS, domnul Cobzac ne-a dat asigurări că nu va candida”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Mai mult decât atât, Maia Sandu afirmă că, în urma discuțiilor purtate cu Grigore Cobzac în ultimele săptămâni, a dedus că acesta ar face jocul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Președinta PAS spune că dreapta politică nu a înaintat un candidat unic deoarece atât Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, câr și Grigore Cobzac au refuzat efectuarea unui sondaj pentru a deduce care este candidatul cu cele mai mari șanse.

Cât despre alegerile prezidențiale, Maia Sandu afirmă că PAS, PPPDA, PLDM și Platforma Unirea au purtat discuții cu privire la înaintarea unui candidat unic, apolitic, însă la scurt timp după aceste întrevederi, PPPDA a înaintat propriul candidat, politic.

Președinta PAS menționează că nu trebuie să existe panică dacă nu se va găsi consens în privința unui candidat unic de dreapta pentru alegerile prezidențiale din toamna și îndeamnă clasa politică la o campanie electorală civilizată.

Related posts

Platforma de Sprijin pentru Moldova se va axa pe modernizare și pe sprijin în procesul de aderare la UE

AlbasatTV, Nisporeni

Larisa Voloh: Cu primarii nou-aleși urmează să implementăm legea amalgamării voluntare

AlbasatTV, Nisporeni

Hotărârea nr. 47 din 26 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Albasat

Leave a Comment