Portal de știri
Societate

Maia Sandu la Summitul „Platformei Crimeea”: Moldova condamnă războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Republica Moldova nu tolerează nedreptatea și condamnă războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Încă de la început, Moldova a cerut încetarea agresiunii. „Patrioții moldoveni, care reprezintă majoritatea absolută a țării, sunt de partea Ucrainei prin condamnarea fermă a războiului Rusiei împotriva poporului ucrainean”, a declarat președintele Maia Sandu la cel de-al doilea Summit al „Platformei Crimeea”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, consecințele războiului se extind dincolo de Ucraina și de regiune, pe măsură ce crizele alimentare și energetice se conturează. „Suntem o țară pașnică și un popor pașnic, cu un angajament ferm pentru o lume în care principiile fundamentale ale dreptului internațional sunt respectate și protejate. Dar nu putem construi o securitate regională stabilă într-o lume fără reguli. Nicio țară nu se va simți vreodată în siguranță”, a afirmat președintele.

Maia Sandu a spus că Moldova va oferi în continuare protecție internațională ucrainenilor care caută refugiu. „Am primit și vom primi cu brațele deschise ucrainenii care au fost nevoiți să-și părăsească casele. Vom ajuta, în continuare, oricare ar fi problemele umanitare care pot apărea pe parcurs…”, a spus ea.

Președintele a reamintit că Platforma Crimeea a fost înființată pornind de la ideea că ordinea internațională funcționează numai atunci când se bazează pe reguli, nerecurgerea la forță, respectarea drepturilor omului și dezvoltarea economică.

Summitul „Platformei Crimeea” este o inițiativă diplomatică a Ucrainei, care urmează să devină un mecanism internațional de coordonare a efortului de repunere a subiectului privind Crimeea pe ordinea de zi, cu scopul de a se ajunge la reconstituirea controlului Ucrainei asupra peninsulei, precizează surse ucrainene. Primul Summit al Platformei a avut loc anul trecut, la 23 august.

Related posts

Строительство газопровода Унгень-Кишинев будет завершено к 1 августа этого года

Albasat

Primul parlamentar român infectat cu coronavirus. Senatorul Vergil Chițac, testat pozitiv după participarea la o reuniune externă

Albasat

În primele două luni, remitențele au fost într-un volum record pentru Moldova

Albasat

Leave a Comment