Portal de știri
Societate

Maia Sandu: Mizăm pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală din Găgăuzia

Administrația Prezidențială urmărește cu atenție evoluțiile din regiunea găgăuză și mizează pe o colaborare constructivă cu guvernarea locală. „Ne dorim ca oamenii din Găgăuzia să aibă o viață mai bună, așa cum ne dorim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre. Scopul nostru este ca fiecare localitate să beneficieze de oportunități de dezvoltare și de creștere economică”, a declarat președintele Maia Sandu, în cadrul unei ședințe de lucru cu conducerea UTA Gagauz-Yeri, în frunte cu bașcanul Irina Vlah.

Potrivit unui comunicat al președinției, citat de IPN, împreună cu oficialii de la Comrat s-a discutat despre necesitatea de a elabora un concept eficient al studierii limbilor română și găgăuză în regiune, astfel încât la absolvirea școlii tinerii din Găgăuzia să se simtă integrați plenar în societate.

Președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe reprezentanții administrației publice locale din Găgăuzia să susțină reformele pornite în țară, în special în domeniul justiției și al combaterii corupției. De asemenea, șefa statului a amintit despre nevoia de a consolida societatea și de a nu îngrădi libertățile democratice ale cetățenilor.

Maia Sandu a declarat că va efectua o vizită în autonomia găgăuză, imediat cum se va încheia procesul de constituire a organelor de lucru ale Adunării Populare, recent aleasă.

Related posts

Veaceslav Platon spune că trebuia să iasă din închisoare încă în 2019

Albasat

China va continua să susțină Moldova în lupta cu pandemia, ambasador

Albasat

Nemulţumiri faţă de decizia CEC cu privire la numărul de secții de vot în diasporă

Albasat

Leave a Comment