Portal de știri
Societate

Maia Sandu și Roberta Metsola: Locul Moldovei e în Uniunea Europeană

Efortul Republicii Moldova de ajutorare a refugiaților ucraineni și acțiunile întreprinse în contextul cererii statului moldovenesc de aderare la Uniunea Europeană s-au aflat printre principalele subiecte ale întâlnirii președintei Maia Sandu cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite IPN.

La conferința de presă comună de la Bruxelles, care a urmat întrevederii, Roberta Metsola a remarcat răspunsul prompt și consistent al Republicii Moldova la provocarile care au apărut în contextul războiului Rusiei în Ucraina. Raportat la numărul populației, Moldova găzduește mai mulți refugiați ucraineni decât oricare altă țară. „Știm provocările cu care vă confruntați și dați-mi voie să vă asigur că Parlamentul European va face tot ce-i stă în putință pentru a vă sprijini. Într-al doilea rând, Moldova își are locul său în familia europeană”, a declarat Metsola principalele subiectele ale discuției cu șefa statului moldovenesc.

Vorbind despre integrarea europeană, Roberta Metsola a relevat că fiecare stat își are parcursul său și „nu trebuie să ne dezamăjim vecinii care privesc spre Europa cu un scop bine determinat”. „Trebuie să ne apărăm ideile și valorile noastre comune”, a spus Roberta Metsola.
 
La rândul său, Maia Sandu a mulțumit pentru posibilitatea de a se adresa Parlamentului European, care a fost informat despre provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova. Șefa statului a mulțumit forului european pentru recomandarea dată executivului de la Bruxelles de a acorda Moldovei statutul de țară candidat de aderare la UE.

Maia Sandu s-a referit la viitorul incontestabil european al țării. „Vorbim una din limbile oficialeale ale Uniunii Europene, iar cetățenii noștri de multe ori și-au demonstrat atașamentul față de valorile libertății și democrației, atunci când s-au opus abuzurilor antidemocratice în țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Related posts

Măsurile mai stricte impuse în Cehia, în vigoare de luni

Albasat

AIPA a autorizat spre plată primele cereri de acordare a compensației pentru agricultori

Albasat

Общественный транспорт в Кишиневе и Бельцах не будет работать в выходные

Albasat

Leave a Comment