Societate

Mii de femei au cerut în stradă demisia lui Lukașenko. Momentul în care acestea rup cordonul de poliție, în aplauzele martorilor

Câteva mii de femei, multe îmbrăcate în port tradițional, au participat sâmbătă la „Marșul Solidarității” în Minsk, fluturând steaguri, flori şi baloane. Ele au cerut demisia preşedintelui Alexander Lukaşenko, scrie BBC.

„Acesta este oraşul nostru”, a scandat mulţimea, mulţi dintre participanți purtând costume naţionale.

Forțele de ordine au format un lanț pentru a încerca să oprească demonstrația pașnică, însă participantele au reușit să rupă, pentru un moment, să rupă cordonul de securitate format de poliție, în aplauzele martorilor.

ОМОН пытается сдержать протестующих женщин на улице Богдановича

На пересечении улиц Богдановича и Сурганова ОМОН попытался блокировать движение колонны протестующих. Выглядит так, будто у них не получилось.

Julkaissut Белорусский портал TUT.BY Lauantaina 29. elokuuta 2020

 

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la putere din 1994, se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile de la 9 august, care l-au dat câştigător cu 80% din sufragii şi pe care opoziţia le-a denunţat ca fiind frauduloase.

Opoziţia, a cărei lideră, Svetlana Tihanovskaia, s-a refugiat în Lituania, a organizat două manifestaţii uriaşe la 16 şi 23 august şi pregăteşte o nouă acţiune de amploare pentru duminică.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost respinse de Uniunea Europeană, care pregăteşte sancţiuni împotriva unor înalţi reprezentanţi ai regimului belarus şi i-a cerut lui Aleksandr Lukaşenko să dialogheze cu opoziţia.

Lukaşenko a refuzat în schimb orice concesie şi denunţă un complot occidental menit a-l înlătura de la putere.

Primele manifestaţii din Belarus după alegerile de la 9 august au fost reprimate prin forţă. Trei persoane au murit, mai multe zeci au fost rănite şi peste 7.000 au fost arestate.

 

Related posts

Atenționare pentru antreprenorii ce deverseaza ape uzate cu concentrații mari de poluanți

Albasat

Павел Филип: Если не было бы политического голосования, сегодня была бы другая ситуация в КС

Albasat

За три месяца госпитализировано более 800 человек, проходивших лечение на дому

Albasat

Leave a Comment