ALBASAT
Societate

Miniștrii Guvernului Gavrilița au depus jurământul

Membrii Cabinetului de miniștri în frunte cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, votat acum câteva clipe în Parlament, au depus astăzi, 6 august, jurământul.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propășirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democrația, drepturile şi libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova”, au jurat miniştrii.

Jurământul a fost depus de Nicu Popescu – viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene, Andrei Spînu – viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Vlad Kulminski – viceprim-ministru pentru reintegrare, Iurie Țurcanu – viceprim-ministru pentru digitalizare.

Sergiu Litvinenco – ministru al justiției, Ala Nemerenco – ministră a sănătății, Anatolie Nosatîi – ministru al apărării, Ana Revenco – ministră a afacerilor interne, Anatolie Topală – ministru al educației și cercetării, Sergiu Gaibu – funcția de ministru al economiei, Dumitru Budianschi – ministru al finanțelor, Iuliana Cantaragiu – ministră a mediului, Sergiu Prodan – ministru al culturii, Marcel Spatari – ministrul al muncii și protecției sociale și Viorel Gherciu – ministru al agriculturii și industriei alimentare. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a fost confirmată în funcția de membru al Guvernului.

Președintele Maia Sandu a felicitat miniștri și a remarcat că sprijinirea unui Guvern integru, format din oameni cinstiți, este ceea ce și-au dorit sute de mii de oameni care au mers la vot cu speranța de a schimba situația din țară în bine. „Ceea ce o să reușiți în acest Guvern va fi și aprecierea importantă a carierei dumneavoastră profesionale. Eu o să vă sprijin, Parlamentul o să vă sprijine, aveți sprijinul partenerilor de dezvoltare, dar este foarte important să aveți sprijinul cetățenilor, să fiți aproape de cetățeni, să comunicați cu ei și orice decizie pe care o luați să pornească de la nevoia cetățeanului. Maia Sandu le-a dorit miniștrilor să-și facă lucrul cu onoare, demnitate și curaj.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița, a spus că guvernul este alcătuit dintr-o echipă de profesioniști integri și bine intenționații, pregătiți să implementeze în realitate viziunea de transformare a țării propusă de președintele Maia Sandu în alegerile prezidențiale din 2020 și de PAS la alegerile parlamentare din 2021. „Vom munci cu abnegație și fermitate pentru ca să curățim instituțiile statului de hoți și corupți, pentru ca să facem instituțiile statului ca să lucreze pentru interesele cetățenilor și să apere interesul public”. Natalia Gavrilța a mulțumit celor deputaților PAS din Parlament pentru încrederea acordată, spunând că fiecare dintre membrii guvernului este determinat să demonstreze că cetățenii pot să aibă încredere în instituțiile statului.

Parlamentul a acordat astăzi, 6 august, vot de încredere Guvernului Gavrilița. Cabinetul a fost învestit cu votul a 61 de deputați din Fracțiunea PAS. Fracțiunea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea Partidului Politic Șor nu au votat cabinetul propus.

Related posts

Transmisiune LIVE de la Zilele Orașului Nisporeni, oferită de ALBASAT: Concertul dedicat sărbătoririi orașului în plină desfășurare

AlbasatTV, Nisporeni

Veteranii de război din Nisporeni și tinerii recruți au participat la „Cupa Eroilor”

AlbasatTV, Nisporeni

Poliţia a recepționat 646 de sesizări de la reprezentanţii concurenţilor electorali

Albasat

Leave a Comment