ALBASAT
Actualitate Societate

Moldova a semnat un memorandum de înțelegere cu OIM în domeniul sănătății

Republica Moldova a semnat un memorandum de înțelegere cu Organizația Internațională pentru Migrație. Documentul prevede extinderea cooperării în procesul de consolidare a sistemului de sănătate din Moldova, transmite IPN.

Documentul se axează pe principalele activități, inclusiv în contextul răspunsului sistemului la criza refugiaților din Ucraina, necesare pentru asigurarea unui acces mai larg la servicii de sănătate calitative cetățenilor Republicii Moldova, dar și persoanelor refugiate.

Una dintre prioritățile imediate care au fost trasate constituie dotarea instituțiilor medicale cu dispozitive performante de care au nevoie pentru acordarea asistenței medicale. Printre acestea sunt aparate radiologice, sisteme pentru operații laparoscopice, dar și frigidere medicale portabile pentru păstrarea medicamentelor.

Ministerul Sănătății menționează că OIM acoperă cheltuielile pentru un șir de servicii medicale – oncologice, de dializă și urgență, oferite refugiaților din Ucraina în țara noastră. De asemenea, în contextul crizei refugiaților, OIM a oferit instituțiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova mai multe loturi de echipamente și medicamente, de care beneficiază și cetățenii noștri.

Related posts

Eugeniu Nichiforciuc: PSRM a înaintat un candidat cu șanse zero ca Ion Ceban să câștige din primul tur

AlbasatTV, Nisporeni

Traficul aerian, dat peste cap! Mai multe curse au fost anulate.

Vremea se încălzește până la +37 de grade Celsius

Albasat

Leave a Comment