ALBASAT
Societate

Ninsorile abundente din Japonia au anulat aproape 130 de curse aeriene. Mii de pasageri nu au mai putut pleca

Aproape 130 de zboruri interne din Japonia au fost anulate duminică din cauza ninsorilor abundente înregistrate în nordul şi vestul ţării. Mii de pasageri care aveau rezervări la cele mai importante două companii aeriene japoneze nu au mai putut pleca, potrivit Reuters.

ANA Holdings a anulat 79 de zboruri până la ora 16.00 (07.00 GMT), afectând circa 5.100 de pasageri, a declarat Yutaka Kitahara, directorul de operaţiuni al companiei.

„Întrucât situaţia meteorologică din nord-estul Japoniei rămâne instabilă, ar putea urma şi alte anulări”, a precizat Kitahara.

La rândul său, Japan Airlines Co a anulat 49 de zboruri până la ora 16.00 (07.00 GMT), afectând 2.460 de pasageri, a declarat un reprezentant al diviziei de operaţiuni a companiei aeriene.

La nivel mondial, mii de zboruri au fost anulate în weekend-ul de Crăciun din cauza răspândirii rapide a noii variante a coronavirusului, Omicron.
Japonia, care înăsprise controalele la frontiere pentru a contracara ameninţarea Omicron, a raportat doar o duzină de cazuri de transmitere comunitară a noii variante şi

231 de infecţii cu Omicron în total, luând în calcul şi sosirile din străinătate, a informat Ministerul Sănătăţii.

Related posts

Două decese din cauza COVID-19, dintre care o asistentă medicală

Albasat

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani

Albasat

Un bărbat din satul Costești a fost prins sub dărâmăturile unui garaj prăbușit

Albasat

Leave a Comment