ALBASAT
Actualitate Societate

Noi reguli de intrare în Israel, prilej de căutare a unor soluții reciproc avantajoase

Autoritățile din Republica Moldova și Ucraina și-au avertizat colegii din Statul Israel că noile reguli de trecere a frontierei israeliene, anunțate recent, pun în pericol existența în continuare a unui regim fără vize între Israel și aceste țări, transmite IN cu referire la portal ISRALand – noutăți din Israel.

În conformitate cu noua politică israeliană, începând cu luna august, cetățenii țărilor pentru care nu se cere viză de intrare în Israel trebuie să obțină o aprobare electronică „ETA-IL” înainte de a ajunge în statul evreu. Mai mult, chiar și deținerea unei astfel de permisiuni electronice nu garantează că titularului i se permite intrarea în Israel.

În aceste circumstanțe, Republica Moldova, în special, a promis că va răspunde unor astfel de inovații israeliene cu măsuri similare.

Republica Moldova și Ucraina au avertizat, de asemenea, că noile reguli ar putea afecta călătoria regulată în Europa de Est a numeroși pelerini evrei, scrie sursa din Tel-Aviv.

Se are în vedere pelerinajul anual al evreilor hasidici, cu ocazia sărbătorii Rosh Hashanah sau Anul Nou Evreiesc, când străzile orașului ucrainean Uman, roiesc de zeci de mii de pelerini din Israel. Anul trecut aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului au ajuns în septembrie în Ucraina, tranzitând Republica Moldova, acțiunea prilejuind o vizită a ministrului de externe israelian în Moldova, unde el a mulțumit părții moldovenești pentru cooperare.

Related posts

Vladimir Bolea: Cele 200 de milioane de lei identificate pentru agricultori sunt luate de la copii și bătrâni

AlbasatTV, Nisporeni

Locul 5 pentru Gabriela Danilov la campionatul European de Haltere U-15/U-17

AlbasatTV, Nisporeni

Sergiu Gaibu despre creșterea prețurilor: importăm pe deplin efectele negative ale crizei de pe plan mondia

Albasat

Leave a Comment