ALBASAT
Nisporeni Societate

O ambulanță performantă a fost donată Spitalului Raional Nisporeni

O ambulanță performantă a fost donată Spitalului Raional Nisporeni. Ambulanța este de producție germană, este complet echipată și pregătită pentru intervenții. Donația se datorează eforturilor depuse de membrii organizației non-guvernamentale Round Table Moldova, o extindere a organizației respective din Germania.

Prezent în cadrul evenimentului de predare a ambulanței, reprezentantul Round Table Moldova, Ion Crudu, a remarcat faptul că Spitalul Raional Nisporeni deservește un număr mare de oameni, iar donația este un sprijin imens pentru cetățeni și instituție.

„Spitalul deservește aproximativ 60 de mii de oameni. Este un spital mare, spitalul principal de aici din zonă. Au o ambulanță foarte veche, de vreo 25-27 de ani. A fost și o donație din Italia, dar acum spitalul nu are propria ambulanță și contactează serviciile diferitor instituții care oferă de fiecare dată servicii de ambulanță. Donația aceasta este un sprijin imens aici”, a declarat Ion Crudu.

La rândul său, directorul Spitalului Raional Nisporeni, Nadejda Ulinici, a mulțumit pentru ambulanța echipată după toate standardele, care va fi atât în folosul instituției, cât și cetățenilor.

„Aducem sincere mulțumiri acestui club și aducem mulțumiri și domnului Crudu Ion care este reprezentant al acestui club. Astăzi, datorită dumnealor spitalul a beneficiat de o ambulanță de model Mercedes-Benz care va fi în folosul populației raionului Nisporeni. Cu ajutorul acestei ambulanțe noi vom face transferuri către instituțiile terțiare a pacienților care necesită tratament la nivel terțiar. Ambulanța este dotată după toate standardele. De aceea, mulțumiri sincere din partea administrației, din partea colectivului spitalului r. Nisporeni”, a declarat Nadejda Ulinici.

La eveniment a fost prezent și președintele raionului, Vasile Mărcuță, care a subliniat  cât de necesar este acest vehicul pentru echipa de intervenție a spitalului, dar în special pentru locuitorii raionului Nisporeni. Totodată, acesta a vorbit și despre noi proiecte prin care se urmărește obținerea altor vehicule și echipamente medicale pentru asistență medicală eficientă.

Personalul medical a fost cel mai entuziasmat, deoarece ambulanțele pe care le deține instituția la moment sunt deja învechite și sunt lipsite adesea de strictul necesar pentru intervenții.

Împreună cu ambulanța donată, spitalul a primit și un ajutor umanitar, ce constă din: dezinfectanți, produse alimentare, produse de igienă, mobilier, cărucioare pentru bolnavi și alte lucruri ce vor facilita activitatea de zi cu zi a instituției și procesul de îngrijire a bolnavilor.

Spitalul raional Nisporeni a mai beneficiat de donații din partea acestui club. Săptămâna trecută instituția a beneficiat de două loturi de donații care cuprind produse de igienă, materiale pentru blocul operator, halate de unică folosință și instrumentariu.

Pe viitor, instituția urmează să mai primească alte două loturi de donații ce vor cuprinde paturi, saltele, utilaj pentru blocul operator și anume pentru pacienții cu patologii oftalmologice.

Related posts

Orașul Nisporeni, gazda unei competiții republicane la gimnastică pe trambulină

Albasat

UE investeşte peste 600 milioane euro în infrastructura energetică

AlbasatTV, Nisporeni

Аурелиан Лаврик: Перспектива отношений с ЕС зависит от уровня молдавских политических деятелей

Albasat

Leave a Comment