Nisporeni Societate

O infirmieră din Nisporeni şi doi pensionari, infectaţi cu COVID-19

Trei noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în data de 26 mai, în raionul Nisporeni. Astfel, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 22 de persoane. În unul dintre cazurile înregistrate acum o zi este vorba despre o infirmieră de 40 de ani, originară din satul Şendreni şi care este angajată la Spitalul Raional Nisporeni.

Într-un alt caz vorbim despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, locuitor al satului Mileşti. De asemenea în data de 26 mai a fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus şi o femeie, în vârstă de 66 de ani, din oraşul Nisporeni. Starea de sănătate a celor trei persoane infectate este satisfăcătoare.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Per raionul Nisporeni,  la momentul actual şi vorbim aici de 27.05.2020, ora 8:30 avem 22 de persoane confirmate pozitiv cu infecţia COVID-19.  Referitor la ultimele trei cazuri confirmate este vorba de localităţile: Şendreni, Mileşti şi Nisporeni. Din satul Şendreni, comuna Vărzăreşti este vorba de o persoană de gen feminin, cu vârsta de 40 de ani, angajată la Spitalul Raional Nisporeni în calitate de infirmieră. Din satul Mileşti este o persoană de gen masculin, cu vârsta de 69 de ani, pensionar, neangajat. Din oraşul Nisporeni este vorba de o persoană de gen feminin, cu vâsta de 66 de ani, pensionară, neangajată.”

Din numărul total al persoanelor  confirmate cu coronavirus, 14 au fost vindecate, iar nouă pacienţi au forme uşoare de COVID-19 şi primesc tratamentul corespunzător la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie. Totodată, cinci persoane infectate se află spitalizate.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Din totalul de 22 de persoane confirmate, 14 sunt deja tratate. 9 persoane urmează tratament corespunzător la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie, deoarece sunt forme uşoare. 4 persoane sunt internate la Spitalul Raional Nisporeni, o persoană a fost transferată la Chişinău şi o persoană a decedat.  La moment persoane cu statut de suspect avem o persoană per raion. Este din oraşul Nisporeni, gen feminin, cu  vârsta de 58 de ani, unde aşteptăm rezultatul de laborator care va confirma sau va infirma infecţia COVID-19.”

Dacă am face referinţă la distribuţia cazurilor după localităţile raionului, atunci de la începutul pandemiei şi până în prezent  în satele: Bălăureşti, Marinici şi Şendreni au fost înregistrate câte două cazuri. În Mileşti şi în oraşul Nisporeni au fost confirmate câte trei cazuri. Iar în localităţile: Soltăneşti, Valea Trestieni, Isăicani, Călimăneşti, Şişcani, Vărzăreşti, Drojdieni, Iurceni, Ciuteşti şi Selişte câte un caz.

 

Related posts

Andrian Candu: Ştefan Gaţcan este însoţit şi supravegheat

Albasat

Încă 86 de moldoveni, testați pozitiv la Coronavirus. Numărul celor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 591

Albasat

Из-за COVID-19 умерли 315 человек

Albasat

Leave a Comment