Portal de știri
Societate

OMS: Jumătate dintre țările din Europa și-au relaxat restricțiile împotriva răspândirii coronavirusului

Aproximativ jumătate dintre ţările din Europa şi-au relaxat restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA, citată de Agerpres.

Pentru a lupta împotriva pandemiei, 44 de state europene au impus restricţii parţiale sau complete asupra deplasărilor, a afirmat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la Copenhaga, în conferinţa sa de presă săptămânală, transmisă online. Dintre ele, 21 au început să-şi relaxeze restricţiile, în diferite grade. Alte 11 ţări intenţionează să facă la fel în următoarele zile.

Totuşi, Kluge a atras atenţia să nu se facă paşi înapoi în lupta împotriva COVID-19. „Am mai spus-o, virusul este necruţător. Trebuie să rămânem vigilenţi, să perseverăm şi să avem răbdare”, a subliniat el. Reprezentantul OMS a adăugat că statele trebuie să fie pregătite să înăsprească restricţiile din nou dacă va fi necesar, în contextul în care situaţia privind coronavirusul în Europa rămâne gravă.

În timp ce curba epidemică s-a aplatizat în Europa de Vest, „ea se accentuează pe măsură ce privim spre estul Europei”, în ţări precum Belarus şi Rusia, unde numărul cazurilor este în creştere, şi-a exprimat regretul directorul pentru Europa al OMS.

În aceeaşi conferinţă de presă, Biroul OMS a mai atras atenţia că este încă nevoie de multă muncă până la descoperirea unui medicament eficient împotriva virusului.

„Vaccinurile care sunt deja testate pot fi cele care atrag atenţia şi stârnesc optimism”, a spus Adam Finn, expert în vaccin al OMS. Totuşi, ele s-ar putea dovedi nesigure sau ineficiente, a atras el atenţia. În plus, a mai spus expertul, ele ar putea fi dificil de produs sau de distribuit la nivel internaţional.

Related posts

Ущерб, нанесенный посевам пшеницы засухой, превышает 700 млн. леев

Albasat

Ordinul de restricție se va aplica și în afara locuinței

Albasat

CEC propune introducerea rubricii „Împotriva tuturor” în buletinele de vot în turul II

Albasat

Leave a Comment