ALBASAT
Societate

Opt decese provocate de COVID-19 raportate în prima jumătate a zilei

Opt decese provocate de COVID-19 sunt raportate în prima jumătate a zilei de astăzi, 24 mai. Este vorba despre cinci femei și trei bărbați cu vârstele cuprinse între 53 și 80 de ani. Victimele noului tip de coronavirus sunt din Cahul, Anenii-Noi, Chișinău, Bălți și Soroca. Bilanțul deceselor ajunge la 250. Informațiile sunt prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, 288 de persoane infectate se află în stare gravă, dintre care 25 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Totodată, alte 261 de persoane au fost tratate, dintre care 93 de pacienți din cadrul instituțiilor spitalicești și 168 care erau încadrați în tratament la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Numărul total de persoane tratate este de 3 713.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1 481 de cazuri de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate, printre care 346 de medici și 575 de asistenți medicali.

În Republica Moldova au fost confirmate 6 994 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 874 în regiunea transnistreană.

Related posts

Sergiu Litvinenco: Sunt analizate aspectele scoaterii în afara legii a Partidului Șor

Albasat

Pensionarii cu venituri de până la 2 mii de lei vor primi ajutor unic, deputat

Albasat

177 de cazuri confirmate de COVID-19 în Republica Moldova

Albasat

Leave a Comment