ALBASAT
Actualitate Societate

Parlamentul va găzdui reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri și afaceri externe ale UE

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, în premieră, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale Uniunii Europene și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările UE. Evenimentul cu genericul „United4Moldova” va avea loc pe 4 noiembrie, pe platforma Comisiei politică externă și integrare europeană, transmite IPN.

„Numeroși prieteni ai Republicii Moldova – parlamentari din diferite state membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați – vor dezbate subiectul perspectivei europene a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei”, precizează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

În deschiderea reuniunii, mesaje de salut vor adresa participanților la eveniment președinta Maia Sandu, președintele legislativului, Igor Grosu, premierul Dorin Recean, precum și președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității.

Deputați, miniștri, secretari de stat și consilieri prezidențiali vor prezenta situația din Republica Moldova, progresele înregistrate în procesul de aderare la UE și provocările care urmează a fi depășite de Republica Moldova. La finalul discuțiilor, va fi aprobată Rezoluția reuniunii.

Related posts

Ștefan Gheorghiță, ANSP: „Mergem cu toții la vaccinare!”

Albasat

Ambasada Japoniei va avea cinci observatori la alegerile din 1 noiembrie

Albasat

Natalia Luncaș Ionel, originară din Nisporeni, susține parcursul european al Moldovei de la Dublin

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment