ALBASAT
Actualitate Societate

Patru persoane și-au găsit sfârșitul în lacurile din țară timp de două zile

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața timp de două zile în lacurile din țară. Printre ele este și un minor de 15 ani. Duminică băiatul a mers la scăldat în lacul din satul Ignăței, raionul Rezina. A intrat în apă și nu a mai ieșit. Scafandrierii i-au recuperat cadavrul în aceeași zi, transmite IPN.

Și în lacul de lângă localitatea Caracui, raionul Hâncești, duminică a avut loc un înec. Un tânăr de 26 de ani a consumat băuturi alcoolice pe malul lacului împreună cu prietenii. A intrat în apă să se răcorească și și-a găsit sfârșitul. Cadavrul i-a fost găsit numai a doua zi, la o distanță de 3 metri de la mal. A fost nevoie de scafandrieri ca să îl recupereze.

În după amiaza zilei de luni, Serviciul 112 a înregistrat un apel telefonic despre faptul că o tânără care se scălda cu o prietenă în lacul satului Ghiliceni, raionul Telenești, a dispărut sub ape și nu a mai ieșit la suprafață. Scafandrierii care au mers la fața locului au găsit-o fără suflare și i-au scos corpul la mal. Tânăra avea 24 de ani.

Mai târziu în aceeași zi a fost raportat un caz de înec în apele Răutului, în localitatea Brânzeni. Victima este un pescar în vârstă de 65 de ani. Soția l-a descoperit mort, la aproximativ un metru de la mal, și a apelat la localnici pentru a-l scoate din apă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat pentru 5 iunie lansarea Campaniei de prevenire a înecurilor în perioada estivală. Activitatea va avea loc la stația de salvare din parcul „La izvor”, municipiul Chișinău. Salvatorii vor desfășura un exercițiu demonstrativ și vor veni cu recomandări în vederea evitării situațiilor de risc la scăldat. De asemenea, angajații SMURD vor demonstra manevre de prim ajutor în caz de înec.

Related posts

Alte 1252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova

Albasat

Два человека, в том числе медсестра, умерли от COVID-19

Albasat

Parlamentul a votat Programul Național de Integritate și Anticorupție 2024-2028

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment