ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Patru primării din raionul Nisporeni, câștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”

Patru primării din raionul Nisporeni vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”.

Decizia a fost luată de către Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului respectiv. Este vorba despre primăriile și proiectele:

– Primăria com. Ciorești, r-nul Nisporeni „Asigurarea accesului cetățenilor la servicii durabile și eficiente prin îmbunătățirea calității drumurilor locale”

– Primăria or. Nisporeni „Poduri ce ne leagă”

– Primăria com. Seliște, r-nul Nisporeni „Iluminarea cu felinare solare a parcurilor publice și de agrement din comuna Seliște”

– Primăria Zberoaia, r-nul Nisporeni „Investiție inteligentă pentru o energie verde la grădinița de copii „Ghiocel””

În total, 42 de autorități publice locale vor beneficia în acest an de finanțare în cadrul programului. Proiectele selectate urmează să fie implementate până la sfârșitul anului 2023. Finanțarea proiectelor se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale (APL), donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare.

Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în calitate de partener al Programului va oferi finanțare proiectelor în domeniul eficienței energetice. Guvernul Republicii Moldova a alocat pentru ediția curentă 10 milioane de lei. Programul „DAR 1+3” este implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora și are obiectivul principal de a valorifica potențialul uman și financiar al diasporei în dezvoltarea socioeconomică a Republicii Moldova. Până la etapa actuală, peste 100 de autorități publice locale au beneficiat de oportunitățile acestui Program.

Related posts

Pavel Filip: Fiecare politician care se află în Parlament trage jăratec la turta lui

Albasat

Alexandru Slusari: Când vor veni banii europeni, nu veți mai avea pe cine ajuta

AlbasatTV, Nisporeni

O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naștere unui copil

Albasat

Leave a Comment