Portal de știri
Societate

Pe parcursul anului 2022 au fost nimicite 668 de obiecte

Pe parcursul anului 2022, geniștii Armatei Naționale au executat 179 de misiuni de deminare. Au fost depistate și nimicite 668 de obiecte explozive și 14 705 de cartușe, transmite IPN.

Potrivit locotenent-colonelului Igor Livițchi din cadrul Serviciului geniu, anul trecut geniștii militari au fost cel mai des solicitați în raioanele Ştefan Vodă, Anenii Noi, Căușeni, Hâncești şi Nisporeni. Cele mai multe obiecte explozive identificate erau bombe de aruncător de mine, proiectile de artilerie de diferit calibru, cartuşe şi grenade de mână. Toate munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Cea mai mare cantitate de obiecte explozive a fost depistată în luna decembrie 2022, pe un câmp agricol din vecinătatea satului Copceac, raionul Ceadîr-Lunga. Grupa de geniști, condusă de locotenentul major Mircea Palancea, a depistat și nimicit 160 de muniții, printre care proiectile de artilerie, bombe de aruncător calibru 82 de milimetri, grenade de mână și cartușe.

O altă misiune amplă de deminare a fost executată în luna august 2022, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, de către echipa unui sergent clasa III din Batalionul de Geniu „Codru”. În această localitate, în urma lucrărilor agricole, au fost identificate 100 de mine antitanc, patru grenade de mână și un proiectil de artilerie. Toate munițiile prezentau un risc sporit pentru viaţă și au fost distruse în condiții de maximă securitate.

Related posts

Cursul valutar oficial la 01.02.2021

Albasat

În farmaciile mobile ar putea fi vândute medicamente contrafăcute, Asociația Farmaciștilor

Albasat

Japonia impune sancțiuni Rusiei. Premier: Criticăm acțiunile din Ucraina, contravin dreptului internațional

Albasat

Leave a Comment