ALBASAT
Societate

Peste 180.000 de certificate COVID false, descoperite în Franța în ultimele 6 luni

Franţa a anunţat luni că a descoperit cel puțin 182.000 de certificate sanitare falsificate începând din iunie, de când au devenit obligatorii pe fondul pandemiei de coronavirus.

Franţa a implementat în iunie legi care cer persoanelor ce doresc să meargă în locuri precum restaurante, cinematografe şi muzee să prezinte dovada că fie sunt vaccinate împotriva COVID, fie s-au recuperat după boală sau au fost recent testate negativ.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a reamintit cetăţenilor pe Twitter că utilizarea, fabricarea sau vânzarea de certificate sanitare false se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare şi cu amendă de până la 75.000 de euro, potritvit dap, preluată de Agerpres.

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut în Franţa în ultimele săptămâni. Cele mai recente date arată o rată de incidenţă la 14 zile de 530 de persoane infectate la 100.000 de locuitori.

Franţa intenţionează de asemenea să actualizeze certificatele sanitare în noul an, astfel încât dovada unui test negativ nu va mai fi suficientă pentru acces într-o varietate de locaţii, transformând efectiv certificatul sanitar într-un certificat de imunizare.

Întrebat, premierul Jean Castex nu a spus care va fi statutul persoanelor recuperate după infecţia COVID-19 în cadrul noului sistem.

Related posts

În 3 ani, Fondul de eficiență energetică în sectorul rezidențial va constitui cel puțin 723 mln lei

AlbasatTV, Nisporeni

54% din respondenți susțin aderarea Republicii Moldova la UE, sondaj

AlbasatTV, Nisporeni

Tatiana Molcean a fost rechemată din funcția de Ambasador în Elveția

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment