ALBASAT
Actualitate

Peste 8 milioane lei pentru 44 de proiecte investiționale

Comitetul de supraveghere al programului de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1 a aprobat finanțarea a 44 de proiecte investiționale în sumă de 8,42 milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, citat de IPN, investițiile ar urma să atragă în economie 24,34 milioane de lei. Potrivit estimărilor, urmează a fi deschise peste 130 de locuri noi de muncă.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Aproape 70% din numărul solicitărilor de finanțare nerambursabilă sunt lansate în agricultură. Alte domenii vizează creșterea animalelor, dezvoltarea apiculturii, crescătorii de câini de rasă, mini fermă de struți și ferme de chinchila etc

Aproape 60% din întreprinderile beneficiare de finanțare nerambursabilă sunt în faza extinderii afacerii, iar 43% în faza de lansare. 23 de afaceri sunt create de lucrătorii migranți, care s-au întors de peste hotare, iar 21 sunt constituite de rudele de gradul întâi ale acestora. 34% din afaceri sunt create și administrate de tineri, iar 20% dintre acestea sunt conduse de femei.

Programul PARE 1+1 activează în baza regulii „1+1”, fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în forma de grant din cadrul Programului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Un an și jumătate de închisoare pentru șoferul care a omorât un copil pe zebră lângă Aeroport

AlbasatTV, Nisporeni

Liviu Iachimovschi, elevul de clasa a 5-a din Nisporeni care cucerește matematica

AlbasatTV, Nisporeni

Încă o ţară ar putea intra în Uniunea Europeană. Cel mai nou stat aflat pe lista scurtă

Leave a Comment