ALBASAT
Societate

Peste 9500 de acte de divorț au fost înregistrate pe parcursul anului 2022

Peste 9500 de acte de divorț au fost înregistrate pe parcursul anului 2022, dintre care 82 au fost pronunțate în privința căsătoriilor din același an. Cea mai scurtă căsătorie a durat 50 de zile, transmite IPN.

Potrivit Agenției Servicii Publice, numărul divorțurilor s-a micșorat. În 2021 au fost înregistrate circa 10 000 de divorțuri. Din numărul total de cazuri documentate, 79 au fost pronunţate în privinţa căsătoriilor din același an. Durata cea mai scurtă a unei căsătorii a fost de 32 de zile.

Înregistrarea divorțului se realizează în temeiul declarației comune a soților. La fel, unul dintre soţi poate declara divorțul dacă are sentința judecătorească (în cazul în care celălalt soţ este supus unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei, este declarat dispărut, condamnat la privaţiune de libertate pe un termen mai mare de 3 ani). Înregistrarea divorțului se realizează, de asemenea, în baza hotărârii instanţei judecătoreşti cu privire la desfacerea căsătoriei și încheierii notariale de desfacere a căsătoriei prin acordul soților.

Înregistrarea divorţului în cazurile declarației comune sau unuia dintre soți are loc la organul de stare civilă în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul ambii sau unul dintre soţi ori la organul de stare civilă unde a fost înregistrată căsătoria. Înregistrarea divorţului în temeiul hotărârii judecătoreşti are loc la organul de stare civilă din raza teritorială a instanţei judecătoreşti respective.

Related posts

Fata rănită în accidentul de la Bahmut, transferată la neurochirurgie. Bunicul va fi operat

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 6000 de persoane mor în fiecare an din cauza consumului de tutun

AlbasatTV, Nisporeni

Fracțiunea Șor va susține ridicarea imunității deputaților Șor și Tauber

Albasat

Leave a Comment