Data de 3 mai, Ziua Mondială a Libertății Presei, este o ocazie bună pentru a reaminti autorităților despre necesitatea respectării angajamentelor, legate de libertatea presei și jurnaliștilor, despre importanța eticii profesionale. Libertatea presei este un drept fundamental, care trebuie celebrat în fiecare zi, susține Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, într-un mesaj, lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei, transmite IPN.
Ambasadorul a amintit că informația ca bun public este genericul sărbătorii din anul curent și evidențiază faptul că jurnalismul este un instrument vital, care ne influențează sănătatea, drepturile fundamentale, democrația și dezvoltarea.
„Astăzi, în această perioadă fără precedent a pandemiei COVID, când dezinformarea și știrile false se răspândesc la fel de rapid ca și virusul, oamenii vor înțelege valoarea jurnalismului, care respectă normele etice. În fața provocărilor și a presiunilor economice, a dezinformării și ingerințelor cu care se confruntă mass-media în toată lumea, Uniunea Europeană va rămâne un aliat puternic, un apărător și un susținător al presei independente din Republica Moldova”, a menționat Peter Michalko.
Ambasadorul UE în Republica Moldova le mulțumește jurnaliștilor, producătorilor, cercetătorilor, cameramanilor și altor profesioniști media, pentru munca lor, pentru că informează corect publicul. „Datorită lor, cetățenii pot avea încredere că vor trăi într-o societate liberă, sigură și modernă”, a subliniat oficialul de la UE.
previous post