ALBASAT
Societate

Poliția elvețiană i-a făcut dosar unui copil de 8 ani care a întrebat dacă poate folosi o bancnotă de jucărie la un magazin

Poliția elvețiană a investigat un copil de 8 ani pentru că ar fi întrebat dacă poate folosi niște bancnote de jucărie pentru a cumpăra dintr-un magazin, relatează The Guardian.

Bancnotele „false” erau hârtii-talisman dintr-un joc chinezesc. Conform ziarului Basler Zeitung, ele sunt folosite drept ofrande simbolice la înmormântări pentru ca cei decedați să aibă o viață de apoi fericită.

Copilul nu va primi o acuzație oficială, însă numele său va fi păstrat în arhivele poliției până în 2032.

Banii de jucărie au fost distribuiți la începutul lunii martie la carnavalul din orașul Sissach, în nordul regiunii Basel-Landschaft. Hârtiile, imprimate pe hârtie obișnuită cu ideograme chinezești albastre au fost luate de copiii care au participat la carnaval.

La sfârșitul lunii aprilie, băiatul, fratele său de 10 ani și o vecină au mers la un magazin din satul apropiat și au întrebat dacă pot folosi bancnotele pentru a cumpăra. Deși era evident pentru vânzătoare că hârtiile nu erau decât niște jucării, ea a chemat poliția și a raportat un caz de folosire de bani falși.

Toată povestea devine și mai absurdă – polițiștii le-au făcut fotografii de identificare și l-au trecut pe copil în baza de date a infractorilor. Ofițerul care s-a ocupat de caz spune că s-a temut ca nu cumva să fie introduși bani falși în circulație. El spune că a încercat să își dea seama dacă bani falși erau folosiți în mod deliberate și dacă copiii puteau fi pedepsiți conform legii.

După o discuție de trei ore cu familia, polițiști i-au percheziționat casa și au confiscat și alte bancnote de jucărie ale copilului.

Related posts

Igor Grosu: Bani pentru anticipate vom obține din optimizarea cheltuielilor

Albasat

Peste 660 de mii de cetățeni vor beneficia de ajutoare unice de 1 500 de lei

AlbasatTV, Nisporeni

Rusia, condamnată la CEDO în cazul lui Ilie Cazac

Albasat

Leave a Comment