ALBASAT
Nisporeni Societate

Pompierii vin cu recomandări în ajun de sărbători

Sărbătorile de iarnă ne bat la uşă! În această perioadă locuinţele oamenilor sunt pline de luminiţe, iar bradul este împodobit cu fel de fel de decoraţiuni. În acest context, pompieriivin cu recomandări, atenţionând cetăţenii să manifeste prudenţă la modul cum este înfrumuseţat pomul de Crăciun pentru a evita incendiile.

  NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SECŢIEI PREVENŢIE SITUAŢII EXCEPŢIONALELE: „Cablurile electrice care sunt folosite  pe brad, de a nu fi improvizate sau puse la o tensiune de curent foarte înalt. Bradul nu trebuie să fie amplasat lângă sobele de încălzit, care la fel poate duce la un incendiu. Lumânările folosite ca decoraţiuni, trebuie să fie artificiale, speciale şi nu la tensiune înaltă.  Bradul trebuie să fie corect amenajat într-o încăpere liberă şi accesibilă. Este strict interzis amplasarea bradului pe podea de scândură sau covor. Este binevenit ca dotarea încăperii unde este amplasat bradul să fie cel puţin amenajat un mijloc de primă intervenţie în caz de incendiu.” 

Pentru ca incendiile să nu umbrească sărbătorile, pompierii atenţionează că este interzisă împodobirea bradului cu jucării din plastic solid, precum şi cu tifon şi vată. Totodată, în prag de sărbătorile de iarnă, se organizează mese festive. Şi aici, trebuie acordată maximă prudenţă.

 NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SECŢIEI PREVENŢIE SITUAŢII EXCEPŢIONALE: „Venim cu un îndemn ca personalul care este angajat să fie bine instruit, să fie o persoană responsabilă de apărare contra incendiului, iar încăperile să fie dotate cu mijloace de primă intervenţie.  Toate încăperile, ieşirile ce duc spre calea de evacuare să fie libere şi disponibile pentru că în caz de situaţie excepţională, personele să poată  liber ieşi dintr-o încăpere fără panică.” 

O atenţie sporită trebuie acordată şi produselor pirotehnice pentru că acestea prezintă un pericol imens. Focurile de artificii trebuie procurate doar din magazinele specializate. Oamenii sunt îndemnaţi să fie prudenţi şi atunci când decid de sărbători să plece de acasă, să se asigure că focul în sobă este stins, iar toate aparatele electrice sunt scoase din priză.Precizăm că în anul 2017, în ajun de Anul Nou, un incendiu a izbucnit într-o bucătărie de vară din comuna Boldureşti, din cauza exploatării incorecte a sobei.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 04.09.2020

Albasat

Reportaj BBC: Foști deținuți fac dezvăluiri cutremurătoare despre tortură și violuri în închisorile rusești

Albasat

Volkswagen vrea să renunțe la 5.000 de angajați în Germania. Constructorul se concentrează pe mașinile electrice

Albasat