Portal de știri
Societate

Populația, îndemnată să poarte mască în spațiile închise

Autoritățile îndeamnă populația să poarte mască de protecție și să respecte distanța fizică în spațiile închise. Cu o recomandare în acest sens vine Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, care s-a întrunit în contextul creșterii cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni, transmite IPN.

Astfel, Planul național de pregătire și răspuns la infecția cu coronavirus de tip nou va fi actualizat în conformitate cu evoluția situației epidemiologice și scenariile potențiale. Comisia a adoptat recomandări privind purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centre comerciale, magazine alimentare și nonalimentare.

De asemenea, se recomandă respectarea distanței fizice între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.

Măsurile de profilaxie, pentru protecția și prevenirea transmiterii COVID-19, urmează a fi aplicate în cadrul instituțiilor de menire socială, inclusiv a centrelor de plasament temporar pentru refugiați, instituțiilor de educație și în transportul public. Totodată, va continua procesul de informare a cetățenilor privind importanța vaccinării în prevenirea bolii.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, în perioada 18-27 iulie, în Republica Moldova au fost înregistrate 5 793 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, cu o creștere cu 72,7% ,comparativ cu săptămâna precedentă.

Related posts

Peste 18 mii de persoane primesc pensii mai mari după reexaminarea alocației

Albasat

Casa Albă anunţă că Joe Biden va merge vineri în Polonia pentru a discuta despre situaţia din Ucraina

Albasat

Prețul petrolului a scăzut la minimul ultimelor 5 luni pe fondul noilor restricții și a alegerilor din SUA

Albasat

Leave a Comment