Portal de știri
Nisporeni Societate

Primăria Nisporeni și Poliția locală, eforturi comune pentru siguranța cetățenilor

Primăria orașului Nisporeni împreună cu Poliția locală fac orașul mai comod și mai sigur pentru cetățeni. Cele două instituții și-au unit eforturile după ce în cadrul Primăriei au apărut mai multe demersuri cu privire la circulația rutieră în zona pieței centrale. Astfel, acum în zonă au apărut marcaje rutiere corespunzătoare pentru circulație mai eficientă și sigură.

„În urma plângerilor mai multor cetățeni ai orașului Nisporeni cu privire la transportul rutier în zona pieței centrale și stadionului, am făcut o echipă mixtă între Primăria orașului Nisporeni și Inspectoratul de Poliție pentru a soluționa această problemă, deoarece fluxul de transport în această zonă, atât în zilele de piață cât și în timpul săptămânii, era problematic.

În acest context, Primăria orașului Nisporeni a intervenit cu marcaje rutiere, cu toate indicatoarele necesare și Inspectoratul de Poliție a dislocat echipaje de Poliție chiar aici în acest sector. Aceasta a fost posibil datorită celor două parcări – una cu plată din preajma pieței și una gratis – din spatele stadionului. Aceste două locații oferă posibilitatea tuturor celor care vin să-și facă cumpărăturile în această zonă să-și parcheze în siguranță mașinile lor. Cu această ocazie vrem să anunțăm toți locuitorii orașului Nisporeni că în acest sector parcarea se face doar în locurile special amenajate, iar cei care nu au loc de parcare chiar în fața pieței pot să folosească atât parcarea cu plată din preajma pieței cât și parcarea gratis de lângă stadion, chiar în apropiere”, a explicat primarul orașului Grigore Robu.

Unul dintre motivele care a dus la implementarea acestei acțiuni este numărul mare de accidente produse în zonă din varii motive, însă cu consecințe grave.

„În urma analizei ample a stării accidentare s-a constatat că în perioada de 9 luni a anului 2022 pe teritoriul raionului Nisporeni au fost înregistrate 23 de accidente rutiere, în urma cărora 25 de persoane s-au ales cu diferite traumatisme, iar cu părere de rău 3 persoane și-au pierdut viața. În comparație cu aceeași perioadă a anului precedent cu părerii de rău constatăm că numărul accidentelor rutiere a rămas neschimbat. După locul comiterii accidentelor, pe teritoriul orașului Nisporeni s-au produs 2 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost traumatizate și 50 de accidente rutiere care au fost soldate cu pagube materiale. Cel mai grav lucru este că 25 de accidente rutiere s-au produs chiar în inima orașului Nisporeni, pe strada Suveranității. Factorii care au dus la comiterea accidentelor rutiere sunt de natură diversă, precum neacordarea priorității altor vehicule, oprirea și staționarea neregulamentară a vehiculelor pe partea carosabilă.

În urma celor raportate, în comun cu administrația publică locală s-a ajuns la concluzia că trebuie să facem ceva pentru a schimba această situație. În acest context fiind amplasat mai multe semne rutiere pe strada Mare Adunării Naționale în adiacentul pieței agricole care interzic parcarea și staționarea vehiculelor în locurile interzise”, spun reprezentanții Poliției.

Potrivit Poliției, cei care nu vor respecta semnele rutiere riscă să se aleagă cu amenzi.

„Persoanele care vor ignora semnele rutiere care au fost instalate vor fi pasibile de răspundere contravențională în baza articolului 238 Cod Contravențional, care prevede o amendă de până la 30 unități convenționale și aplicare a 4 puncte de penalizare”, au precizat reprezentanții Poliției.

Related posts

Vremea rece se va mai menține o zi

Albasat

Pro Moldova propune crearea Curții Anticorupție

Albasat

Numărul paturilor pentru pacienții cu COVID-19 poate fi mărit dacă se va cere, autorități

Albasat

Leave a Comment