ALBASAT
Societate

Procurorul Balan, obligat de PA să investigheze acțiunile lui Alexandr Stoianoglo

Procuratura Anticorupție anunță că acțiunile procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care au la bază sesizarea ex-deputatei Inga Grigoriu, vor fi examinate în continuare de către procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Andrei Balan, transmite IPN.

Prin ordonanța emisă de procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, s-a dispus respingerea declarației de abținere de la examinarea sesizării înaintată de către procurorul desemnat, ca fiind neîntemeiată.

Săptămâna trecută, CSP a decis să-l desemneze pe procurorul Andrei Balan pentru a investiga pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general suspendat, în cazul expulzării profesorilor turci, invocate de fosta deputată, Inga Grigoriu. Ea îl acuză pe Stoianoglo de lipsă de atitudine. Or, cei care „au răpit profesorii turci, au fost absolviți de răspundere”. Avocații lui Stoianoglo au declarat că decizia CSP surprinde prin ignoranța și lipsa de analiză a hotărârii CEDO din iunie 2019. Potrivit apărării, clientul lor din start și-a exprimat regretul în legătură cu expulzarea din toamna anului 2018 și reiterează că îi pare foarte rău că statul Republica Moldova nu a fost în stare să apere drepturile fundamentale ale profesorilor turci.

Related posts

Energocom a selectat două companii de la care să cumpere gaze pentru din această vară

AlbasatTV, Nisporeni

В июне инфекция COVID-19 распространилась неожиданно быстро, ADEPT

Albasat

Un nou caz de coronavirus, confirmat la Nisporeni

Albasat

Leave a Comment