ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Proiectul de reabilitare a parcului central din Nisporeni în discuție la primărie

În data de 13 februarie 2024, o întâlnire cheie a avut loc la sediul primăriei din Nisporeni. În cadrul acesteia, reprezentanții companiei S.C. GEOTERMAL – AV S.R.L., domnul Veaceslav Pîslari și arhitectul Anatol PÂNZARU, membru al Uniunii și Asociației Arhitecților din Moldova, au dezvăluit prima schiță a proiectului de reabilitare a Parcului Central.

Proiectul, care respectă cele mai recente standarde în domeniu, propune o serie de îmbunătățiri semnificative pentru parc. Acestea includ un teatru de vară, zone de joacă pentru copii adaptate diferitelor categorii de vârstă, un skate-parc, spații dedicate activităților sportive, zone special amenajate pentru activitățile fizice ale seniorilor și numeroase locuri destinate socializării și desfășurării activităților culturale.

Printre alte elemente notabile ale proiectului se numără și valorificarea Cenaclului „Mihai Eminescu”, un element istoric important ce a jucat un rol cheie în Mișcarea de Eliberare Națională între anii 1989-1991.

La întâlnire au participat primarul Negel Dan, membrii Consiliului Local al primăriei orașului Nisporeni, specialiști din cadrul primăriei, agenții economici locali și reprezentanți ai societății civile. Aceștia au avut ocazia să analizeze planul prezentat, să contribuie cu idei și să își exprime viziunea asupra viitorului parcului.

În continuare, Primăria orașului Nisporeni va organiza o serie de consultații publice în care cetățenii vor avea posibilitatea să își exprime opinia în legătură cu acest proiect important pentru comunitate.

Related posts

Festivalul Etniilor se va desfășura pe 17 septembrie

AlbasatTV, Nisporeni

COVID-19 Nisporeni: 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

SFS lansează platforma experimentală „Registrul electronic al angajaților”

Albasat

Leave a Comment