Portal de știri
Societate

Purtarea măștii în interior este din nou obligatorie în Cipru, la o lună de la ridicarea restricției

Autoritățile din Cipru reintroduc, începând de vineri, obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise, la doar o lună după ce această restricție a fost eliminată. Măsura vine după ce numărul infectărilor a început să crească semnificativ în ultima perioadă, relatează Reuters.

Obligativitatea de purtare a măştii sanitare în spaţiile închise va intra în vigoare începând de vineri, a anunţat ministrul Sănătăţii din Cipru, Michalis Hadjipantela, conform Reuters, citat de Agerpres.

Experţii din domeniul sănătăţii au recomandat această măsură după o creştere bruscă a numărului de infectări din cauza unor persoane care nu s-au protejat suficient de bine, a adăugat ministrul cipriot într-o şedinţă de Guvern. Cipru a anulat obligativitatea de purtare a măştii sanitare în cele mai multe spaţii începând din data de 1 iunie.

Această ţară nu mai raportează în fiecare zi numărul noilor infectări. Autorităţile de la Nicosia au raportat 10.879 de cazuri noi de Covid pentru săptămâna care s-a încheiat pe 1 iulie, în comparaţie cu 7.263 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

„Situaţia sanitară se află sub control”, a declarat ministrul Michalis Hadjipantela.

De la depistarea în martie 2020 a primului caz de infectare cu coronavirus în Cipru, autorităţile din această ţară au raportat 1.075 de decese din cauza Covid-19.

Related posts

Mașinile parcate sub copacii din curțile de la Ciocana și Râșcani trebuie mutate

Albasat

Ambasada Japoniei va avea cinci observatori la alegerile din 1 noiembrie

Albasat

Președintele Ucrainei îi cere Iranului să prezinte scuze pentru doborârea avionului

Albasat

Leave a Comment