Portal de știri
Nisporeni Societate

Refugiații ucraineni din Nisporeni, în discuții cu reprezentanții din domeniul sănătății

Refugiații ucraineni cazați în raionul Nisporeni au avut ocazia să participe la o discuție cu reprezentanții locali din domeniul sănătății. Subiectele discuției au vizat, în mod special, situația epidemiologică, dat fiind faptul că, cazurile de infectare cu COVID-19 sunt în creștere.

Întrevederea a avut loc în data de 3 august la Centrul de Plasament temporar pentru refugiații din Ucraina. La discuțiile cu refugiații au participat Vera Tăbăcaru, șeful IMSP Centrul de Sănătate Nisporeni, Mariana Bolun, psiholog al Centrului de Sănătate Prietenoase Tinerilor YK „NisProtect”, dar și alți reprezentanți ai Centrului de Sănătate.

Refugiații au fost informați despre serviciile medicale de care pot beneficia în raion, despre serviciile de consiliere pe care le oferă instituția pentru persoanele refugiate, indiferent că sunt copii, tineri, femei sau bărbați. Accentul s-a pus, în special, pe infecția cu COVID-19, ținând cont de faptul că situația se agravează. Reprezentanții din sănătate au accentuat care sunt simptomele, unde să se adreseze persoanele, ce măsuri să ia și cum să se protejeze.

Persoanele cazate la Centrul de Plasament au avut ocazia să ofere întrebări reprezentanților CS Nisporeni și CSPT YK „NisProtect”.

Menționăm că, la moment în raionul Nisporeni la moment se află 185 de refugiați ucraineni, dintre care 90 sunt copii. 

Related posts

Salarii mai mari pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare

Albasat

Cursul valutar oficial la 16.04.2020

Albasat

OMS raportează un record al infectărilor: Noile cazuri de coronavirus ajung la valori maxime

Albasat

Leave a Comment