ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Secretarul de stat Vasile Șarban susține inițiativele agricultorilor în vizita sa la afacerea cu legume și flori a lui Alexandru Cheșcu din Zberoaia

Astăzi, secretarul de stat Vasile Șarban a făcut o vizită la afacerea cu legume și flori a agricultorului Alexandru Cheșcu din Zberoaia, raionul Nisporeni. Această întâlnire a fost deosebit de semnificativă, deoarece agricultorul Cheșcu este unul dintre inițiatorii creării Asociației Naționale a Legumicultorilor.

În cadrul discuțiilor, secretarul de stat Vasile Șarban a subliniat importanța asocierii între producătorii locali, considerând că aceasta reprezintă un prim pas corect în direcția revitalizării sectorului legumicol. A evidențiat faptul că o colaborare strânsă între agricultori poate duce la creșterea competitivității și a sustenabilității acestui domeniu vital pentru economia țării.

Discuțiile purtate au abordat modalități concrete de îmbunătățire a sprijinului din partea statului pentru producătorii locali, inclusiv aspecte legate de accesul la finanțare și promovarea produselor autohtone. Secretarul de stat a exprimat angajamentul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în susținerea și dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova.

Această vizită reprezintă un pas important în direcția consolidării parteneriatului între sectorul public și cel privat, în vederea creșterii performanțelor și competitivității agriculturii locale.

Related posts

840 de milioane de euro este sprijinul UE pentru Republica Moldova oferit în ultimele 15 luni

AlbasatTV, Nisporeni

Buletin de ştiri ALBASAT 04.11.2019

Albasat

Alexandru Flenchea va fi numit conducător al delegației Republicii Moldova în CUC

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment