ALBASAT
Societate

Sectorul privat va putea accesa finanțare prin instrumente de crowdfunding

Sectorul privat va putea accesa finanțare alternativă celei bancare prin instrumente de crowdfunding sau finanțare participativă. Guvernul a avizat un proiect de lege în acest sens, transmite IPN.

„Prin crearea cadrului legal pentru crowdfunding vom putea oferi micilor antreprenori surse alternative de finanțare, iar cetățenilor – noi instrumente investiționale. Astfel vom impulsiona dezvoltarea unui sector în ascensiune în occident, care de mult timp era așteptat și în Republica Moldova. Totuși, statul va oferi în continuare sprijin prin intermediul Organizației de Dezvoltare a Antreprenoriatului, care a venit cu multe programe noi în ultimul timp”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Serviciile de finanțare participativă au printre obiective promovarea dezvoltării durabile a IMM-urilor prin îmbunătățirea mediului juridic și economic și asigurarea și creșterea competitivității și performanțelor întreprinderilor mici și mijlocii. Este vorba despre crearea unui mediu investițional atractiv pentru IMM-uri, dezvoltarea economiei prin dezvoltarea companiilor care, la rândul lor, atrag investiții mai mari, achită impozite mai mari, creează noi locuri de muncă, ceea ce conduce la  creșterea nivelului de trai al populației.

Finanțarea participativă sau crowdfundingul reprezintă o modalitate de democratizare și extindere a accesului la capital, facilitând astfel comunitatea investițională în selectarea sectoarelor antreprenoriale ale economiei care necesită fonduri de capital și care, de altfel, au acces limitat la sursele de finanțare tradițională.

Related posts

Un bărbat infectat cu HIV s-a vindecat după ce a primit un transplant de măduvă: „Nu credeam că voi trăi să văd această zi”

Albasat

Noul secretar general al Cancelariei de Stat își începe activitatea din 4 septembrie

AlbasatTV, Nisporeni

Școlile din România ar putea rămâne închise și la toamnă. Orban anunță că Guvernul pregătește logistica pentru această situație

Albasat

Leave a Comment