ALBASAT
Societate

Securitatea din regiune, discutată de Maia Sandu cu premierul Luxemburgului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început programul la Forumul Economic Mondial din Davos cu o întrevedere cu prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel. Interlocutorii au discutat despre securitatea din regiune, marcată de războiul din Ucraina, transmite IPN.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre sprijinul de care are nevoie Republica Moldova în contextul crizei energetice precum și despre cooperarea între cele două țări pentru a avansa agenda de integrare europeană a Moldovei.

„I-am mulțumit premierului Bettel pentru sprijinul oferit în domeniul umanitar și al apărării și pentru susținerea parcursului nostru european”, a spus Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă al Președinției.

Totodată, șefa statului a reiterat invitația adresată prim-ministrului luxemburghez de a veni la Chișinău pe 1 iunie, la reuniunea Comunității Politice Europene.

Președinta Maia Sandu va participa, în perioada 17-19 ianuarie, la Forumul Economic Mondial. În cadrul evenimentului, care va avea loc la Davos, în Elveția, șefa statului se va întâlni cu lideri mondiali și oficiali de nivel înalt din mai multe țări, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Cea de-a 53-a reuniune a forumului, a cărei tematică este „Cooperarea într-o lume fragmentată”, va aborda mai multe subiecte, printre care modalitățile de rezolvare a actualelor crize energetice și alimentare, dar și potențiale soluții pentru riscurile geopolitice actuale, inclusiv cele din regiune.

Related posts

Vot final pentru proiectul cu privire la redirecționarea profitului BNM

Albasat

Încă nouă moldoveni sunt evacuați din Fâșia Gaza

AlbasatTV, Nisporeni

Количество смертей, связанных с новым типом коронавируса, увеличилось в Молдове до 51

Albasat

Leave a Comment