Portal de știri
Societate

Softul e-consulat va fi lansat anul viitor

Softul e-consulat, care este în proces de elaborare, va facilita interacțiunea diasporei cu consulatele. Acesta se preconizează a fi lansat anul viitor și va reprezenta un sistem de rezervări online unic pentru toate consulatele. Termenul a fost anunțat de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, la Zilele Diasporei, transmite IPN.

Nicu Popescu a menționat că Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova este acea interfață prin care diaspora comunică frecvent cu statul și prin această prismă se fac pași concreți pentru a adapta serviciul diplomatic la noile realități și necesități.

Vicepremierul a transmis un semnal ambasadorilor și fiecărui diplomat ca serviciul diplomatic să fie accesibilă și deschisă pentru absolut toți cetățenii moldoveni.

Oficialul a mai spus că se încearcă realocarea și fortificarea echipelor consulare în mai multe orașe în care sunt mai mulți concetățeni. Sunt în proces de fortificare echipele în consulatele din Berlin, Paris, Londra și Frankfurt. S-a reușit scurtarea rândurilor pentru programări în ultimele săptămâni la Tel Aviv, Moscova și la Frankfurt.

Zilele Diasporei au loc la Chișinău pe 19 și 20 august.

Related posts

Candidații la prezidențiale dau dovadă de iresponsabilitate când nu poartă mască, avocat

Albasat

Moldoveni arestați în Austria, pentru trafic de persoane

Albasat

Как будут работать детские сады с 1 сентября, инструкция

Albasat

Leave a Comment